IPV6

Toți clienții Digi Net Fiberlink pot utiliza noul protocol IPv6 începând din luna mai 2012.

Acum orice client Digi Net Fiberlink se poate conecta la internet folosind o configurație cu stivă duală (fiecare utilizator va primi simultan adrese IPv4 și IPv6) pentru conexiunea. Cei care folosesc un router compatibil vor primi și un prefix IPv6 dinamic /64 prin DHCPv6 Prefix Delegation (RFC 3769) pentru a putea fi folosit în spatele routerului, în rețeaua locală.

Protocolul de internet (IP) este limbajul utilizat de computere pentru a comunica între ele pe internet folosind adrese IP. Acesta funcționează asemenea numerelor de telefon, care ne permit să conectăm un telefon la un altul. IPv6 este noua versiune a protocolului de internet. Sunt folosite aproape toate adresele utilizate de versiunea actuală a protocolului internet, IPv4. IPv6 este esențial pentru sănătatea și accesibilitatea internetului, permițând tuturor dispozitivelor dintr-o rețea să comunice între ele în mod direct, IPv6 va aduce inovații și va permite internetului să se dezvolte tot mai mult.
Sistemul de operare pe care îl folosești, trebuie să suporte PPPoE/v6. Versiunile curente ale sistemelor de operare Microsoft Windows, Mac OS x, precum și majoritatea distribuțiilor Linux suportă implicit PPPoE/v6. Pentru conectare prin router, echipamentul trebuie să suporte PPPoE/v6 și DHCPv6 Prefix Delegation (RFC 3769). Routerele cu suport oficial IPv6 care au fost testate în prealabil în laboratoarele DiGI:
  • Linksys E1500 (firmware 1.0.02)
  • Linksys E2500 (firmware 1.0.03)
  • Linksys E4200 (firmware 1.0.03)
  • Draytek Vigor 2130n (firmware 1.5.1.1)
  • D-Link DIR-825 (firmware 2.05EU)
  • Cisco 800 Series (IOS 12.4)
  • Juniper NetScreen SSG5 (ScreenOS 6.2)
Pentru a testa conectivitatea IPv6 vizitează pagina de web http://www.test-ipv6.ro/.
Protocolul IPv6 este o investiție în viitor. În contextul cresterii numărului de clienti și al epuizării adreselor de tip IPv4, utilizatorii se vor putea conecta la internet in condiții maxim optimizate. Digi va continua adoptarea protocolului IPv6 pentru internet și își propune să rămână lider pentru adoptarea IPv6 la nivel național și global. Orice client Digi poate utiliza fără contra-cost protocolul IPv6.
Iata o lista de website-uri IPv6:
Chiar daca protocolul IPv6 nu este complet nou, implementarea la nivel global inca este la inceput. Este important sa fie cunoscut faptul ca folosirea IPv6 in reteaua RCS & RDS sare efectiv peste orice firewall sau reguli de securitate aplicate pe routerul actual, conectand sistemul tau final direct la Internet IPv6. Aplicatiile de securitate pentru IPv6 sunt inca intr-o faza de dezvoltare relativ timpurie.